منوچهر پارسافر با اشاره به آغاز برداشت فندق نوبرانه در استان گیلان اظهار کرد: پیش بینی میشود ۵۹ هزار باغدار گیلانی تا پایان شهریور ماه ۱۶ هزار و400 تن فندق به ارزش تقریبی ۶۵۶ میلیارد تومان برداشت کنند.
وی توسعه باغات فندق را یکی از برنامههای سازمان جهاد کشاورزی عنوان کرد و گفت: سال گذشته با اعطای نهالهای یارانهای در حدود ۶۰۰ هکتار از زمینهای شیب دار استان، فندق کاشته شد.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اذعان به اینکه 85 درصد فندق ایران در گیلان تولید میشود، افزود: باغداران برای توسعه باغات خود و ثبت نام برای دریافت نهالهای یارانهای به ادارات جهاد کشاورزی مراجعه کنند.
وی شهرستانهای رودسر، سیاهکل، املش، تالش، رودبار و آستارا را مهمترین مناطق تولید فندق در گیلان نام برد و بیان کرد: 6 واحد فرآوری و بسته بندی فندق در شهرستانهای رودسر، املش و سیاهکل مشغول به فعالیت هستند اما افزایش تعداد واحدهای فرآوری مهمترین نیاز تولید این محصول در گیلان است.
مهندس پارسافر از صادرات فندقهای برداشت شده علاوه بر مصرف در داخل استان به استانهای دیگر خبر داد و گفت: فندق دارای پروتئین، مواد چرب، کلسیم، فسفر و پتاسیم است و مصرف آن برای تقویت حافظه، درمان بیماریهای گوارشی توصیه میشود.