شنبه, ۱ مهر ۱۳۹۶
اوقات شرعی اذان ظهر به افق رشت ۱۲:۰۴
جمعه 7 خرداد ماه

جشنواره رشته خشکار در طاهرگوراب صومعه‌سرا برگزار می شود

شناسه خبر : ۶۲۶۰ - چهارشنبه ۵ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۸

اجتماعی > گردشگری

مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری صومعه‌سرا گفت: جشنواره رشته خشکار جمعه 7 خرداد ماه ساعت 15 در طاهرگوراب برگزار می‌شود.

علیرضا مهرگان از برگزاری جشنواره رشته خشکار در صومعه‌سرا خبر داد و اظهار کرد: این جشنواره به میزبانی منطقه طاهرگوراب صومعه‌سرا برگزار می‌شود.
وی با بیان اینکه این جشنواره با همت و همکاری نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری صومعه‌سرا و موسسه طلوع ماندگار برگزار می‌شود، افزود: در جشنواره رشته خشکار این شیرینی سنتی پخت و عرضه می‌شود.
مهرگان معرفی سوغات منطقه، حفظ و احیای سنت‌ها و آئین‌های بومی- محلی را از اهداف برگزاری جشنواره برشمرد و خاطرنشان کرد: لافندبازی، طناب‌کشی، موسیقی سنتی و نمایش بومی و آئینی از جمله برنامه‌های این جشنواره است.
مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری صومعه‌سرا در پایان با بیان اینکه سومین جشنواره رشته خشکار جمعه 7 خرداد ماه جاری برگزار می‌شود، گفت: زمان آغاز برگزاری جشنواره ساعت 15 در مدرسه شهید حقیقت طاهرگوراب است.
به گزارش ایسنا، رشته خشکار شیرینی سنتی گیلان است که به عنوان شیرینی ویژه ماه رمضان مورد استفاده قرار می‌گیرد.
محتویات اصلی این شیرینی آرد برنج، شکر، مغز گردو و ادویه‌جات معطر نظیر هل و دارچین است. رشته خشکار روی یک سینی مسی آماده می‌شود که باید پس از تحویل به مشتری آن را در خانه با کمی روغن یا کره تفت داد و سپس آن را در شربت درست شده از آب، شکر، دارچین و هل قرار داد که پس از چند ثانیه و شیرین شدن قابل صرف است.
رشته نیز شامل آراد برنج است که با وسایلی خاص و بوسیله سینی مسی گرم و شانه مخصوص این کار از جنس برنج تهیه می‌شود. خشکار علاوه بر این دارای محتویات داخلی است که در داخل شکم آن در هنگام تهیه قرار داده می‌شود.رشته خشکار بدلیل برخورداری از گلوکر و پروتئین گیاهی موجود در مغز گردو بسیار نیروبخش است.
منبع : ایسنا
برچسب ها
مطالب بیشتر
ارسال نظر

ارسال دیدگاهی در این باره